Dekorera kakor till babyshower

Det är väldigt roligt att göra kakorna extra fina genom att dekorera dem så att de passar in på babyshowern. Det är nämligen inte bara smaken som är viktig. Just till babyshower brukar kakorna och de andra godsakerna kunna vara en ganska stor del av dekorationerna.

Här får du lite tips på hur man kan baka och dekorera kakor så att de passar på en babyshower.

Recept på kakor att dekorera

Dekorerade rosa kakor

Ca 25 st beroende på storlek:

  • 225 g smör
  • 150 g florsocker
  • 300 g mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor

Nyp ihop smöret tillsammans med allt för utom äggulorna. Degen skall bli smulig. Tillsätt sedan äggulor och knåda ihop till en blank och slät deg. Låt degen vila inplastad i kylen i minst 20 min.

Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper och kyl degen en stund. Stansa sedan ut önskad form och grädda i 175 grader i ca 12 min.

Dekorera sedan på valfritt sätt med kristyr, sockerpasta, strössel, glitter.

[adinserter name=”Pano2″]

Så kan du dekorera dina babyshower kakor

Här kan se några videoklipp där det visas olika sätt att dekorera kakorna. Det kan verka lite avancerat men se detta som inspiration. Du behöver inte göra alla detaljer som videoklippen visar om du inte vill.

[adinserter name=”Pano3″]


Såhär gör du icing att dekorerade med

På de allra flesta kakor av den här typen använder man frosting eller icing för att dekorera med. Dessa kan göras på lite olika sätt. Beroende på hur man ska använda den kan man göra så att frostingen antingen hinner flyta ut ordentligt innan den stelnar eller behåller sin utspritsade form bra.

Här är i alla fall en video på hur man tillverkar sin egen royal icing som kan användas för just detta.


Fler förslag på godsaker till babyshower!