Inbjudan till babyshower

Inbjudan till din babyshower är det första gästerna kommer få se av denna fantastiska tillställning. Se till att höja intresset hos gästerna genom att lägga lite extra kärlek på ditt inbjudningskort.

Med hjälp av ett fint och speciellt inbjudningskort kommer gästerna garanterat se fram emot din babyshower ännu mer!

Här får du förhoppningsvis lite bra tips, idéer och inspiration till hur du kan skapa fina inbjudningskort som passar just din babyshower.


Gör egna inbjudningskort

Är du pysslig av dig och vill göra dina egna inbjudningskort vill vi tipsa om dessa fina alternativ. De är enkla att göra, följ bara beskrivningarna och ta hjälp av steg-för-steg-bilderna så kommer det gå galant. Tänk dock på att det kan ta en stund att göra klart ifall du har många gäster att bjuda.


Köp inbjudningskort till babyshower

Vill du hellre köpa färdiga inbjudningskort kan det bli precis lika fint utan att det för den sakens skull kostar en förmögenhet. Hos Optimalprint kan du välja bland massvis med fina inbjudningskort till just babyshower.

Fyll i din egen text och ändra enkelt på layouten så att det blir precis så som du vill ha det. Du kan till och med lägga till egna bilder om du vill det.

När du valt design och fyllt i namn, datum och annat klickar du helt enkelt på köp och korten kommer hem på posten. Enklare än så blir det inte!

Exmepel på inbjudningskort från Optimalprint

Babyshower inbjudan
Rosa inbjudningskort till babyshower
Oh Baby inbjudningskort
Inbjudan till babyshower
Gulligt inbjudningskort till babyshower
Gullig inbjudan till babyshower
Fint babyshower kort
Stilrent inbjudningskort till babyshower

Se fler fina varianter hos

Optimalprint

Gratis inbjudningskort till babyshower

Oavsett om du vill skicka ett fysiskt inbjudningskort eller om du vill skicka en digital inbjudan kan du ladda ner gratis utskrivningsbara mallar på Freepik.com. Där hittar du massvis med fina mallar som bara är att ladda ner, helt gratis.

Redigera mallen

För att kunna redigera mallarna krävs det att du har ett program som kan hantera vektorbaserade filer. De två vanligaste programmen heter Adobe Illustrator och Inkscape.

Adobe Illustrator kostar att använda men Inkscape är däremot gratis och kan laddas ner från deras hemsida.

Installera rätt typsnitt

Förutom själva mallen och programmet krävs det att du har installerat det typsnitt du vill använda för ditt inbjudningskort.

Du kan ladda ner gratis typsnitt på bland annat fontsquirrel.com. När du laddar ner den mall du vill använda från Freepik följer det även med en textfil med en länk till just det typsnitt som används.

Skriv ut, skicka digitalt eller beställ

När du redigerat ditt inbjudningskort med texten du önskar är det helt enkelt bara att skriv ut det på din skrivare.

Har du inte tillgång till skrivare men ändå vill skicka ett fysiskt inbjudningskort kan du med fördel beställa dina inbjudningskort från Vistaprint.

På Vistaprint laddar du enkelt upp den mall du tidigare laddat ner och redigerat. Sedan kommer det fina utskrivna kort på posten.

Vill du inte lägga pengar på kuvert och porto men ändå vill skicka en lite finare inbjudan? Då går det alldeles utmärkt att använda mallarna från freepik. Då skickar du helt enkelt själva bilden digitalt till de inbjudna gästerna.

Elektronisk inbjudan eller inbjudningskort via brev?

Givetvis kan man skicka roliga, speciella och fina inbjudningskort elektroniskt men inget går väl upp emot att få ett riktigt fint kuvert i brevlådan? Speciellt med tanke på att det enda man får på posten i vanliga fall är tråkiga räkningar och reklam.

Dessutom är det många som uppskattar att spara ett vackert kort som också blir ett fint minne från din babyshower. Det är helt enkelt inte samma sak med en elektronisk inbjudan.

Däremot finns det fördelar med att skicka en inbjudan via mail eller mobil också. För det första är det ju såklart lite billigare när man slipper kostnaden för brevpapper, kuvert och porto.

Man kan också göra lite roliga varianter på inbjudningskort som till exempel en rolig video eller ett fotokollage med bilder på mamman.

Tips!

Vill du visa ett videoklipp, bilder eller något annat digitalt i samband med inbjudan, skriv då länken till det du vill dela med dig av i kuvertet.

På så sätt får gästerna ett vackert kort samtidigt som du har större möjligheter att hitta på något lite extra och speciellt i samband med din inbjudan.

Inbjudan och planering digitalt

Kommer er babyshower vara en överraskning för den blivande mamman kan det vara smart att planera via en facebookgrupp. De flesta har facebook idag men har man någon i gruppen som inte har det så funkar ju en sms-grupp lika bra.

Då kan man på ett enkelt och hemligt sätt diskutera och planera den blivande babyshowern. På så sätt slipper någon eller några enstaka ta hela ansvaret.

Då kan man istället enkelt kolla vilka som kan tänka sig att hjälpa till med olika saker så som bakning, dekorationer och lekar.

I gruppen skulle man också kunna diskutera vilka presenter som man tänker köpa så det inte blir dubbletter.