Maränger till babyshower

Att göra egna maränger till babyshower är ett väldigt bra sätt att få till ett fint dessertbord med sötsaker. Oavsett ifall du vill servera marängerna som de är eller ifall du vill använda dem som dekoration till tårtor eller andra bakverk kan de verkligen tillföra något.

Maränger är lätta att göra i olika färger och det behöver heller inte vara så svåra att få till.

Varför inte göra dessa maränger på pinne som blir otroligt tjusiga och passar perfekt in på en babyshower?

Recept på enkla maränger

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättika

Så gör du

Knäck äggen och häll vitan i en bunke. (Viktigt! Att det inte kommer någon gula i och att bunken är torr.) Vispa på hög hastighet tills det skapas ett fast skum. Tillsätt ättika och vispa sedan 1 minut till. Vispa i lite socker i taget och fortsätt sedan vispa tills det blivit ett fast skum. Vänd försiktigt i karamellfärg.

Fyll en spritspåse och spritsa ut marängerna i valfri storlek och form på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 125 grader (varmluft 100 grader) i ca 50-60 min.


Fler förslag på godsaker till babyshower!