Ballonger till babyshower

Ballonger är nog en av de mest klassiska dekorationerna till kalas och fest. Det bästa med ballonger är att du själv kan anpassa, variera och dekorera ballongerna på så väldigt många olika sätt. Det gäller såklart även ballonger till babyshower. Dessutom finns det så ofantligt många olika typer av ballonger att köpa färdiga som passar till varje enskilt tillfälle. Att köpa passande ballonger till babyshower är alltså inget större problem.

Oavsett ifall du är ute efter att köpa ballonger till babyshower eller ifall du vill pyssla till dina egna ballonger att dekorera babyshowern med kommer denna sida att hjälpa dig.

Innan jag tipsar om annorlunda sätt att dekorera själva ballonger på så har jag valt ut några av de finaste ballongerna till babyshower jag kunde hitta.


Populära ballonger att köpa till babyshower

Här visar vi några roliga och annorlunda sätt att dekorera din babyshower med ballonger.

Så kan du dekorera en babyshower med ballonger

Måla på ballonger till babyshower

Målade ballonger

Dip dye är en trend som håller i sig. Här har jag målat ballongerna med sprayfärg och sedan penslat ut den med en pensel. Tänk på att måla ballongerna samma dag då de tappar luft till dagen efter.

Egna glitterballonger

Glitterballonger

Maxa partystämningen på babyshowern genom att dekorera med glitterballonger. Använd hobbylim som du penslar eller sprayar på ballongen. Strö sedan över glitter och låt torka.

Ballonger till pojke

Ballongdekorationer

Vankas det fest så ska flugan på för då ska det vara fint. Kanske ballongerna i festlokalen också förtjänar att få sig varsin fluga. Du hittar en passande mall till flugan under kategorin “Mallar”.

Dekorerade ballonger med tyg

Ballonger med tyg

Dekorera dina ballonger med tyg. Tänk dock på att välja ett väldigt tunt tyg så att heliumet orkar hålla ballongen uppe. Använder du inte helium kan du exempelvis hänga ballongen från taket istället.

Ballong dekorerad med mustasch

Ballong med mustasch

Gör det enkelt för dig och använd vår mustaschmall. Klipp ut små mustascher i papper och fäst på ballongen med häftmassa eller använd papper med klister på baksidan.

Backdrop av ballonger

Backdrop med ballonger

Här har jag rivit tygtrasor, satt på en pinne och fäst ballongerna högst upp. Detta kan vara fint att ha som en fotobakgrund för gästerna men även vid ett kakbord eller presentbord.

Heliumballonger i taket

Ballonger i taket

Sätt ballongerna i taket och låt fina snören hänga ner. Fäst ballongerna i taket genom att använda dubbelhäftande tejp. Om ballongerna är tunna och inte väger så mycket kan man sätta dem i taket genom att göra dem statiska.

Egna konfettiballonger

Egna konfettiballonger

Tänk på att konfettin inte skall vara för tung. Här har jag använd mig av silkespapper. Häll konfettin i en genomskinlig ballong och blås upp. Gör ballongen statisk genom att gnida händerna fram och tillbaka över ballongen så sätt konfettin fastnar.

Hängande ballonger från taket

Hängande ballonger

Fäst ballongsnöret i taket och låt ballongerna hänga ner som ett fluffigt moln över matbord, kakbord eller presentbord. Ett billigt och enkelt sätt att få det att se festligt ut.

Ballonggirlang

Ballonggirlang

Gör en festlig girlang av ballonger genom att fästa dem på ett snöre. Använd ballonger i olika storlekar för att få en fylligare variant. Här har jag använt mig av en murgröna för att dekorera girlangen.

Fina ballongsnören till babyshower

Fina ballongsnören

När du fyller ballongerna med helium svävar de mot taket. Då kan det vara fint att dekorera snöret ner till ballongvikten. Använd dig t.ex. av en hjärtgirlang.

Vimpelgirlang

Flaggirlang med ballonger

Gör en snygg flaggirlang med ballonger på sidorna. Skriv bokstäver på flaggorna eller låta dem vara som de är. Använd gärna vår vimpelmall.

Välj ballong efter färgtema

Det är många som vill utgå från ett specifikt färgtema när det kommer till dekorationer till babyshower. Vanligast är fortfarande att man väljer ett blått tema för pojkar och ett rosa tema för flickor. Men man gör naturligtvis precis som man själv vill.

Jag har valt ut fina ballonger som kan passa bra till de vanligaste färgteman för babyshower.

Ballonger som passar till ett rosa färgtema

Ballonger som passar till ett blått färgtema

Olika typer av ballonger till babyshower

Det finns ett flertal olika typer av ballonger. Men behöver man verkligen bry sig och spelar det någon roll vilken typ av ballong man väljer? Vad är det för skillnad på ballongerna egentligen?

Det finns faktiskt några saker som kan vara bra att tänka på när du väljer vilken ballong du ska köpa till din babyshower.

Vanligaste ballongerna till babyshower

De vanligaste ballongerna för kalas och fest är latexballonger och folieballonger. Detta gäller även för babyshower. Både typerna är mycket populära och det är faktiskt till och med ovanligt att ha en babyshower utan att dekorera med ballonger.

Latexballonger

Ballonger i latex är den absolut vanligaste typen av ballong. Dessa kallas ibland också för gummiballong och är den sorten man oftast kan hitta i de flesta vanliga matvarubutiker. Naturlig latex tillverkas av mjölksaften som utvinns från trädet Hevea brasiliensis men det finns även syntetisk latex.

Latexballonger för helium

Det finns en skillnad mellan de billigaste latexballongerna från mataffären och latexballonger av bättre kvalitet som är gjorda för helium. De ballonger av bättre kvalitet är nämligen tjockare och tätare och klarar därför av att hålla kvar helium mycket längre än de billigare varianterna. Det är något som kan vara värt att tänka på ifall ni ska förbereda dekorationerna till babyshowern långt innan.

En riktigt bra latexballong som är gjord för helium brukar kunna hålla trycket i ca 12-16 timmar men det kan skilja mycket mellan olika latexballonger. Räkna därför istället med att de håller ca 5-6 timmar ifall ni inte fått annan information från butiken.

Folieballonger

Denna typ av ballong är perfekt utformad för att hålla kvar helium en längre tid. Folieballonger uppblåsta med helium håller formen från ca 4 dagar upp till en vecka. En annan fördel är att de kan tillverkas i vilken form eller färg som helst.

Figurballonger, sifferballonger och liknande är olika varianter på folieballonger. Dessa är mycket vanliga och populära som dekoration på en babyshower.

Genomskinliga ballonger till babyshower

Genomskinliga ballonger kan användas till mycket. Fyll dem med konfetti för ett extra festligt utseende eller varför inte dekorera ballongerna med glitter. Man kan till och med blåsa upp en färgad ballong inuti en genomskinlig för att få ballongdekorationerna att sticka ut lite.

Tänk på att kvaliteten på genomskinliga ballonger kan variera ganska mycket. Vissa blir helt enkelt inte så genomskinliga utan istället dimmigt gulaktiga.

Glöm inte köpa helium till ballongerna

Tänk på att komma ihåg att köpa helium ifall ni nu har tänkt att ha svävande ballonger på babyshowern. Den lilla detaljen kan nämligen vara lätt att glömma och då kommer ballongerna inte sväva mycket kan jag lova.

Hur mycket helium behövs?

Hur mycket helium som behövs för att fylla heliumballonger beror ju självklart på storleken på ballongen.

För att fylla 25 st ballonger som är ca 30 cm stora krävs ungefär 2,5 liter helium.

Det beror givetvis även på hur mycket spill det blir. Se därför till att vara noggrann vid påfyllning av ballongerna för att minimera risken att det smiter ut lite helium vid varje påfyllning. Då finns ju annars risken att det inte räcker till så många ballonger som beräknat.