Tårta och sötsaker att baka till babyshower

En tårta är ett mycket vanligt inslag på en babyshower och det finns (förutom blöjtårta) en hel uppsjö av roliga och vackra tårtor att göra. Färgerna går ofta i pastell, precis som mycket annat på en babyshower men det finns även andra roliga alternativ.

Beroende på den blivande mammans humor och om man vill göra något annorlunda, kan t.ex. en vaginatårta bli en riktig skrattfest. Kolla in vår anslagstavla på Pinterest här nedan och låt dig inspireras.

 

Finare tårta med dekorationer

När man tittar på alla överdådiga tårtor som finns på Pinterest känner man sig ibland lite matt. Bakar man inte tårtor så ofta kan det vara svårt att få till.

Man måste däremot inte vara konditor för att baka en fin tårta till en babyshower. Med hjälp av fina tårtdekorationer kan du smycka tårtan så att den blir riktigt tjusig även om du inte är en stjärna på att baka.

Till Tårtdekorationerna

Förslag på fina dekorationer att köpa


Klassiska sötsaker som komplement till tårta

En babyshower är oftast en enda stor färgfest och det brukar även synas på det traditionella babyshowerkakbordet. Sött och gott ska det vara! …och mycket färg!

Här hittar du recepten till typiska kakor såsom Cake Pops, makroner, Rice Krispies treats, maränger och hur du gör en fin påse till popcornen. Klicka på respektive bild för att se hur man gör.

Chokladdoppade jordgubbar
Dolda jordgubbar i chokladhjärtan
Choklad i sked
Dekorerade marshmallows till babyshower
Dekorerade oreos
Enkla sötsaker till babyshower
Färgade Popcorn
Kakor till babyshower
Marshmallow med choklad
Marshmallows till babyshower
Sötsaker till babyshower
Babyshower kakor
Babyshower kex
Blöja med godis
Chokladbollar med jordgubbar

Doppa sötsaker i choklad

Med lite choklad kan ingenting gå snett. Doppa bananer, jordgubbar, marshmallows, oreos, wafers m.m. i ljus, mörk eller vit choklad. Dekorera sedan med tjusigt strössel som pricken över i:et.

Smälta choklad

Det gäller dock att vara försiktig när man smälter choklad då den är ganska värmekänslig. Man skall alltid smälta på låg värme och se till att röra om. Blir det för varmt blir chokladen grynig. Använd dig gärna av en stektermometer och se till att hålla dig runt 45 grader. Man kan smälta chokladen på två olika sätt; i vattenbad eller i mikrovågsugnen.

Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Ta av den från värmen och sätt ner en rostfri bunke med hackad choklad i och låt smälta. Var noga med att det inte kommer i någon ånga i chokladen. Är det mycket choklad kan kastrullen stå kvar på plattan för att ge lite extra värme.

Mikrovågsugn: Bryt chokladen i bitar och kör på full effekt i 30 sek. Ta ut och rör om och upprepa tills chokladen har smält.

Färga choklad

Det går att färga vit choklad genom att droppa i karamellfärg. Chokladen kommer dock bli lite gryning och man måste smeta på chokladen på sina bakverk istället för att doppa dem i rinnande choklad.

För att undvika detta finns det speciell chokladfärg att köpa. Med dessa färger kan du enkelt färga din choklad utan att riskera att den stelnar och klumpar sig. Ett annat alternativ som är ännu enklare är att köpa så kallade Candy Melts. Det är små pastiller som fungerar som choklad och som finns i flera olika färger och smaker. Dessa har blivit mycket populära tack vare enkelheten och sin goda smak.


Köp Candy Melts på Partyhallen!


Tillbehör som underlättar bakningen

Baka kakor och tårta utan vitt socker

Är det så att den blivande mamman hoppat på hälsotrenden och föredrar söta saker utan det vita sockret. I så fall är det väl roligt om man kan bjuda på det hon uppskattar mest, eftersom det trots allt är hennes dag. Bloggarna Baka Sockerfritt och Green Kitchen Stories erbjuder många härliga och goda recept där man hoppar över det raffinerade sockret.