Lekar & Tävlingar till babyshower

Det är väldigt vanligt att leka olika lekar på en babyshower, allt från lugna gissningslekar till charader och musiklekar.

För många är detta en helt självklar del av en babyshower som helt enkelt måste finnas med för att göra tillställningen komplett. Andra tycker dock att det är bättre att vara lite mer återhållsam när det kommer till lekar.

Det viktigaste är att du tänker på vad den blivande mamman uppskattar mest. Det är ju faktiskt hon som ska firas och självklart ska hon få det som hon vill ha det.


Tips på babyshower lekar att köpa

Har du inte tid eller lust att fixa med egna lekar till babyshowern finns det faktiskt passande lekar och tävlingar att köpa. Vi har valt ut några förslag på varianter som kanske passar er.

Vill du ha fler förslag på lekar, aktiviteter och tävlingar kan du hitta det lite längre ned på sidan.

Förlsag på 20 Roliga lekar till babyshower

Vi ger er här lite olika tips och idéer på flera lekar som passar alldeles utmärkt att leka på en babyshower. Gör det lätt för dig och ladda ner våra färdiga mallar och tävlingsformulär helt gratis i PDF-format. Skriv bara ut och de är klara att användas.

Klicka dig in på respektive lek för att läsa mer och ladda ner gratis formulär.


Frågesport till babyshower

Frågesport till Babyshower

Frågesport är en mycket populär lek, vilket även gäller för babyshowers. Det svåra och ofta väldigt tidskrävande är att komma på passande frågor och svar.

Detta babyspelet är en frågesport med frågor om det mesta som rör bebisar, graviditet och att få barn.


Leka lekar på babyshower eller inte?

Att leka lekar på en babyshower är givetvis inget måste men det kan ofta vara ett roligt inslag på festen. Beroende på om alla gästerna på babyshowern känner varandra väl eller inte kan lekar sätta igång samtalsämnen och locka till mycket skratt. Det bästa brukar vara att en eller två personer bestämmer vilka lekar och sedan förbereder lekarna själva. Om det endast är en eller två ”lekledare” som håller i lekarna så kan ju fler vara med att tävla.

Även om många gillar att leka lekar finns det också många som inte uppskattar lekar på samma sätt. Var därför noga med att fundera över hur dina gäster skulle känna inför att leka och tävla när du planerar din babyshower. Det är också viktigt att välja rätt typ av lekar beroende på vilka som kommer att delta. Fundera över om dina gäster gillar kladdiga och ”flamsiga” lekar eller om de mer skulle uppskatta andra aktiviteter. Tror du de gillar lekar där man är något mer fysiskt aktiv eller passar det kanske bättre med lite lugnare varianter?

Om det är någon som inte brukar gilla lekar brukar ändå de lugna varianterna vara ett bra alternativ. Olika typer av frågesport och ordlekar är exempel på lekar som brukar gå hem hos de flesta.

Hur många lekar ska man leka på en babyshower?

Eftersom det är svårt att säga ett exakt antal lekar som normalt sätt brukar lekas på en babyshower kan det vara en bra idé att förbereda ett gäng lekar och sedan känna av stämningen under själva festen. Då kan du helt enkelt på plats välja hur många lekar ni ska ha och slänga in en extra lek ifall alla verkar uppskatta tävlingarna och känner sig mer leksugna. Detta är speciellt bra ifall det är många gäster du som lekledare inte känner sedan innan och om du inte vet vad de tycker om att leka och tävla. Är det endast dina vänner som kommer brukar man ju ha lite koll på vad de tycker om att leka lekar och andra sådana typer av aktiviteter.

Även om det kan vara jätteroligt att leka och tävla får det inte bli för mycket. Gästerna och mamman vill såklart även få en chans att bara sitta ned för att prata och umgås med varandra. Se därför till att inte ha ett allt för fullspäckat schema. Det gäller framförallt ifall du bjudit gäster som inte har träffat den blivande mamman på länge och som kanske inte brukar ha tid att träffas i vanliga fall.

Samla poäng och tävla i flera lekar

Planerar ni att leka flera olika lekar under er babyshower? Då kan det var en rolig idé att dela ut poäng till vinnarna av varje enskild lek för att sedan kora en lekmästare i slutet av er babyshower. Det blir som en bebisutmaning med flera grenar. Sprid gärna ut lekarna under hela babyshowern och avsluta såklart med prisutdelning.

En rolig variant kan vara att varje lag börjar med samma antal poäng. Lagen får sedan inför varje lek/utmaning satsa en del av sina poäng på att de klarar eller vinner utmaningen. Poängen hålls hemliga för motståndaren vilket gör det klurigare att veta hur många poäng man ska satsa.

När alla lekar är avklarade avslöjar lagen sina poäng och de lag med flest poäng vinner tävlingen och kammar hem det stora priset.

Anpassa lekarna och gör dem personliga

Det absolut roligaste är om man kan göra lekarna lite mer personliga genom att anpassa dem efter den blivande mamman. Har mamman någon hobby eller specialintresse kan man ibland enkelt få in det i många av lekarna. Använd gärna exempel från hennes barndom och hur hon var när hon var liten.