Skyltar till babyshower

Att använda sig av skyltar på en babyshower är givetvis inget måste men det kan vara ett väldigt trevligt inslag.

En stor och välkomnande skylt som möter gästerna kan skapa en härlig stämning. Eller kanske en skylt för att uppmärksamma en gästbok som man gärna vill att gästerna skriver i.

Vill man att gästerna hashtagar sina bilder på sociala medier kan en trevlig skylt komma väl till pass. Här får ni förhoppningsvis lite inspiration till att skapa fina skyltar som passar just er.


Skylt till alternativ gästboken

Här är två förslag på varianter på skyltar som kan användas vid en alternativ gästbok till babyshower. Klicka in på på respektive variant för att läsa mer.

Materialval för olika skyltar

Man kan tillverka skyltar till en babyshower i flera olika material. Ett utskrivet papper, en griffeltavla, metalltråd, träplankor, metallgaller, tygstycke. Ja, valmöjligheterna är många och det är bara din fantasi sätter gränser.

Beroende på vilken skylt du väljer att göra behöver den inte kosta många kronor och inte heller ta så lång tid att tillverka. En vacker skylt kan däremot göra mycket för helheten på din babyshower.

Stående skylt med blommor
Babyshower sociala medier
Babyskylt
Griffeltavla
Skylt till babyshower gästbok
Paket med bokstäver
Skylt till presentbordet
Skylt med rim till babyshower
Skylt babyshower
Griffeltavla
Välkomstskylt
Skylt till mammans stol
Söt skylt men en liten räv

Textning för hand på skyltar

Tycker man att det är svårt att texta kan man helt enkelt lära sig. I böckerna “Kreativ textning” och “Teckna typsnitt: kreativ handtextning” fullkomligt sprudlar det av vackra bokstäver och kreativa idéer.

Dessa böcker går även igenom olika tekniker på ett grundligt sätt. Efter varje avsnitt i “Kreativ textning” finns det tomma blad för att man ska kunna träna sina färdigheter.

Ett annat alternativ är YouTube. Där finns det en hel del videos som visar hur man som nybörjare lär sig att skriva modern kalligrafi. Här nedan hittar du två exempel på sådana videoklipp.

Speciella pennor för textning

Även om man givetvis kan skriva fint med helt vanliga pennor kan det underlätta att använda sig av olika pennor beroende på hur man vill texta.

Som du kan se i videon ovan kan man använda sig av olika typer av pennor för ungefär samma typ av textning. Det skiljer dock en del i hur pennorna används och hur lätta de är att texta med.

Är du intresserad av att lära dig texta fint med exempelvis kalligrafi kan du hitta alla tillbehör du behöver på skapamer.se.