Tema

Genom att välja ett tema på din baby shower får du ofta till en finare helhet och det blir dessutom lättare att välja vilka dekorationer som passar bra. De vanligaste färgteman till baby showers är som bekant rosa eller blått. Det finns såklart inget som säger att du inte kan välja något helt annat färgtema som du gillar. Det roligaste är om man försöker göra det lite mer personligt för den blivande mamman. Älskar hon havet, varför inte köra på en baby shower med havstema? Är det en riktig bondtös? Kör då all in på halm och leksaksdjur. Försök komma på något som passar för just er. Det blir garanterat en extra uppskattad överraskning.

Köp färdiga dekorationer i samma tema

Onlinebutikerna har ofta fina färdiga teman som man enkelt och smidigt kan köpa hem. Det gör planeringen och dekorationen av din baby shower väldigt lättvindig och smidig. Allt passar perfekt tillsammans och man kan enkelt skapa en fin baby shower utan så mycket arbete. Här har vi samlat snygga teman som bara är att klicka hem.

Könsneutralt tema

Idag är det många som väljer att kolla vilket kön det är på den blivande familjemedlemmen. Det är dock även många som vill att det ska bli en överraskning. I de fall man inte vet vilket kön det är på bebisen kan det vara bra att hålla sig till ett så neutralt tema som möjligt.

Idag pratas det även om “hen” och att vi inte ska placera varandra i fack, utan istället prata om individen. Då passar ju ett neutralt tema perfekt. Man kan välja att se på saker på så många olika sätt men det viktigaste är trots allt att ni gör en baby shower som ni tror den blivande mamman kommer att uppskatta.

Anpassa dekorationerna efter ett tema

När du valt ditt tema kan du försöka låta allt från namnskyltar till kakor gå i detta tema. Det gäller inte minst för dekorationerna som verkligen kan anpassas så att det stämmer överens med temat och höjer stämningen på din baby shower.

Förslag på tema till baby shower

Använd din fantasi och planera en extra annorlunda och rolig baby shower med ett lite ovanligare festtema. Här är några förslag på olika teman man kanske skulle kunna utgå ifrån.