Babygym

Ett babygym är en av de absolut populäraste “leksakerna” till en nyfödd liten bebis, vilket gör det till en väldigt bra present på en babyshower. Barnet utvecklas och stimuleras samtidigt som föräldrarna kanske kan andas ut en lite stund. En perfekt kombination!  

Vilket babygym ska man köpa?

Det kan vara svårt att veta vilket babygym man ska köpa. Här har vi därför valt ut några fina och populära varianter.

[adinserter name=”Pano2″]

[adinserter name=”Mob1(1)”]

Vad är ett babygym?

Babygym är designade för att stimulera barns utveckling och få barnet att aktivera sig. Genom att göra leksakerna i olika färger och material och genom att tillföra olika ljud och ljus skapas intresse hos barnet.

Eftersom leksakerna hänger en bit ovanför mattan måste barnet sträcka sig för att kunna nå och utforska det som verkar spännande. En utmärkt första leksak som alltså hjälper barnet att på egen hand utforska och upptäcka, både färg, form samt ljud och ljus.   

Olika typer av babygym

De flesta vanliga babygym är designade så att barnet ska ligga på rygg med leksakerna hängande ovanför sig. Det finns däremot också de babygym som stimulerar barnet även när babyn ligger på mage. Då handlar det ofta om aktiviter på själva mattan eller att man kan flytta ner de hängande leksakerna till en lägre position.

På vissa babygym kan man till och med fälla ner hela bågen så att bebisen kan komma åt alla aktiviteter även när babyn ligger på mage eller sitter upp.

Ett exempel på ett sådant babygym är Skip Hop´s Explore & More. Den har dessutom en inbyggd liten ficka för din mobiltelefon bakom spegeln, vilket gör att du kan föreviga din bebis framsteg på ett enkelt sätt för att sedan kunna visa för dina nära och kära. Se video om Explore & More här nedanför!

[adinserter name=”Mob2″]

Mer än bara en leksak!

Ett babygym fyller flera viktiga funktioner för en liten bebis.

  • Stimulerar barnets utveckling av koordination.
  • Stimulerar barnets syn.
  • Uppmuntrar barnet att röra på sig och träna inför att rulla, krypa och gå.

Fler förslag på presenter