Dukning till babyshower

När det vankas babyshower kan det vara kul att lägga lite extra kärlek på dukningen. Låt dekorationerna få ta plats för att få till en snygg dukning. Babyshower är ofta färgglatt, låt det synas även på din dukning.

Försök att gå “all in” på ditt tema och vik servetten på ett passande vis. Gör ett placeringskort i temat och gärna någon snygg bordsdekoration.

Förslag på snygga produkter att köpa

Tips på roliga och annorlunda servettvikningar till dukningen

Det finns hur mycket roligt som helst man kan göra för att få till en extra festlig dukning som passar på en babyshower. Här är några förslag på kul sätt att vika servetterna när du dukar upp inför en babyshower.

Klicka på respektive bild för att se instruktioner på hur du steg för steg viker servetterna.


Att tänka på vid dukning

Det vara svårt att få till en rolig dukning och det kan ibland bli lite platt och tråkigt. Så för att få till det där lilla extra som gör en dukning snygg kommer här några saker du bör tänka på:

  • Håll dig till ett tema.
  • Välj ut max tre färger och håll dig till dessa för att skapa en harmoni i dukningen. Massa olika färger skapar ofta en känsla av barnkalas och kan vara svårt att få ihop.
  • Gruppera olika saker. Ställ vaser, drickor, bordsdekorationer i olika grupperingar. Detta skapar ofta mer harmoni i dukningen än när allt står utspritt lite här och där.
  • Bryt av med bordlöpare, växter, pappersblommor eller något annat i mitten på bordet.
Fina fodral till bestick vid dukning
Dukning för babyshower
Pappershjärta till babyshowerdukning
Klänning till dukning
Enkla servetthållare
Fin babyshowerdukning
Namnskylt till babyshower
Flagga på glaset som namnskylt
Annorlunda dukning
Namnskylt till glas
Servett till bestick
Mustaschservett
Dekorationer till skedarna
Slips till dukningen

Tips på billig dukning

För att försöka hålla nere kostnaderna men ändå få till en snygg dukning finns det en del knep du kan använd dig av.

Fina pappersdukar

Det finns många fina pappersdukar i alla möjliga olika färger som du kan komma över för en billig penning. Dessutom är det väldigt smidigt efteråt då inget behöver tvättas utan enkelt kan slängas i soporna.

Använd dig av naturen

Diska ur och spara glasburkar och konservburkar som du pimpar med något fint band och vips har du ett gäng fina vaser nästan helt gratis.

Servettvikning

Servetter är ofta billiga i inköp och när de ligger där platta rakt upp och ner är de inte mycket för världen. Men ser du till att göra en rolig servettvikning av den blir det helt plötsligt en fin dekoration.

Glasburkar som vaser

Diska ur och spara glasburkar och konservburkar som du pimpar med något fint band och vips har du ett gäng fina vaser nästan helt gratis.

Köp ett billigt lakan

På IKEA kan du köpa ett “Knoppa” lakan för ynka 19 kr och använda som en fin duk om du inte har någon hemma.

Presentpapper som löpare

Använd presentpapper som stämmer ihop med det valda färgtemat. Dela det på mitten och använd som en bordlöpare.

Fina servettblommor

Vik servettblommor och ha som dekoration på bordet. Med ett paket servetter för 19 kr kan du få ett helt hav av fluffiga blommor på bordet.